bszog.hu

Besenyszög

Woodszög 3. – 2019. május 24-25. Besenyszög

2019. május 24-25-én immár 3. alkalommal rendezte meg a besenyszögi Yellow Monkeys Motoros Baráti Kör a most már hagyományossá váló nyár eleji zenés, motoros fesztiválját Woodszög néven.

A helyszín választásánál ezúttal sem került szóba más, mint a jól bevált Erzsébet-kert, ami annak ellenére, hogy felújításra vár és közellátását tekintve hagy némi kívánnivalót maga után, kitűnő teret ad egy zenés-motoros baráti összejövetelnek. Az akácfák alatt ideális helyet talált az a jó néhány látogató, aki sátorral a csomagtartón (vagy a vállán) érkezett. A Millér partján csodálatos fotók készülhettek, köszönhetően az időjárás kegyességének, még akkor is, ha a nyárfák tavaszi hószállingózást produkáltak a tiszteletünkre. Kis csapatunk előző hétvégén felállította a színpadot, majd bízva a hétvégi jó időben, csütörtöktől megkezdte a terület szépítését, takarítását: füvet nyírtunk, szemetet szedtünk, WC-t takarítottunk, felállítottuk a rendezvény-sátrakat, kitettük az útba igazító táblákat, világítást szereltünk…

Már e munkálatoknál is rengeteg segítséget kaptunk motoros és nem motoros barátoktól, amit meghálálni a jövőre megrendezendő Woodszög kezdetéig is kevés lenne az idő, de kimondatlanul is mindenki tudja: nekünk nagyon jól esik, hogy az ilyen ingyenesen látogatható, saját zsebünkből finanszírozott találkozóhoz ki-ki úgy járul hozzá, ahogyan lehetősége nyílik rá: munkaerejével, tárgyi eszközével, támogatói Woodszög-póló vásárlásával stb.

A péntek estétől, és a szombat délutáni – mintegy 90 motort számláló – felvonulástól hajnalig tartó találkozón 10 zenekar lépett fel nagy örömünkre és nem kis sikerrel. A fellépők kiválasztásakor nagy szerepet játszott a zenekarok tagjaihoz fűződő baráti kapcsolataink, illetve a Besenyszög iránti kötődésük is.

Pénteken zenélt nekünk:

  • KÉPLET(T)
  • REUNION
  • MOLNÁR RÓBERT BAND
  • THE HEDGEHOGS

Szombaton pedig:

  • DYING MINDS
  • EKG BAND
  • UHC
  • ROCK DEALERS
  • RAGADOZÓK
  • MAGÁNTERÜLET

Idén is színpadra léptek a Rózsák Táncműhely Klub kislányai és fiatalasszonyai, szintén óriási sikert aratva a hozzánk látogató vendégek és a besenyszögiek előtt is. Büszkék vagyunk arra, hogy a „Vadrózsák” csoport tavaly a Woodszögön debütált, és ehhez méltó lelkesedéssel készülnek további szerepléseikre.

Úgy érezzük, legalábbis örülnénk neki, hogy bekerül a köztudatba a mi kis bulink és nem csak motorosok, hanem a besenyszögi lakosok is egyre többen látogatnak ki hozzánk kellemes zenét hallgatni, jót enni-inni, táncolni. Szerencsére alkalmas volt a rendezvény arra, hogy a gyerekek is jól érezzék magukat, bátran el tudtuk engedni a kezüket, hogy ők is táncoljanak, szaladjanak, játsszanak.

Ezúton is szeretnénk megköszönni mindazoknak a civileknek, motorosoknak, illetve név szerint az alábbi motoros egyesületeknek a részvételét, akik látogatásukkal megtiszteltek minket:

Condors M.C., Jászboldogháza

Griff MC, Kisújszállás

Iron Horses MC

Infernoise MC, Hódmezővásárhely

Lángoló Motorok, Törökszentmiklós

Lowland Bikers, Újszász

Kevi Moto-Rock, Túrkeve

V2 Bikers, Szolnok

Sziklák, Jászárokszállás

TMK, Tápiószele

TDMK, Tiszadorogma

Szolnoki Veterán Klub

Büszkeséggel tölt el bennünket az a tudat, hogy az a sok ember, aki eljött a Woodszög Fesztiválra, tovább viszi a baráti körünk és Besenyszög hírnevét, ugyanis azt a visszajelzést kaptuk, hogy tetszett mindenkinek a helység, az Erzsébet-kert, a Millér és a rendezvény. Bízunk benne, hogy jövőre is lehetőséget kapunk a Woodszög megrendezésére, mert ezek az emberek mind úgy búcsúztak tőlünk, hogy 2020-ban szeretnének velünk ugyanitt találkozni.

Néhány kép a rendezvényről.

A Yellow Monkeys Motoros Baráti Kör tagjai:

Bódi János és Bódiné Polgár Mónika

Tóta László és Karkus Edit

Csíki Gergő

Farkas Cecília

Szabó Tibor

Kakó Zsolt és Kakó-Nagy Brigitta

Kovács Róbert

Kiss Tibor és Nádas Melinda