bszog.hu

Besenyszög

Woodszög – 5

2021. szeptember 10-én és 11-én újra motorzúgás törte meg a csendet Besenyszögön: a Yellow Monkeys Motoros Baráti Kör megrendezte évi rendes találkozóját, amely – reméljük – most már a köztudatba is beférkőző Woodszög néven fut, immár ötödik éve.

_600 cm3 Honda blokkal eléggé ízirájder_

Ismét nagy összefogás kellett ahhoz, hogy együtt tölthessük ezt a két vidám estét. Köszönet illeti Besenyszög Város Önkormányzatát, és a hivatal dolgozóit, amiért segítséget nyújtottak a rendezvény létrejötte érdekében. Szintén köszönjük a Rendőrség és a Polgárőrség munkáját.

_az igazi szuperhős 2 számmal kisebb sisakban is szuperhős_

Hálásak vagyunk az Akvi Patent Zrt. és a HungaroBLECH Kft. támogatásáért. A Horgász Egyesület és a Sportegyesület segítségére is évről évre mindig számíthatunk, köszönjük! A Vehiculum-Ház dolgozói részvételükkel színesítették a programot, amiért hálával tartozunk.

_teszkós Ozora_

Rengeteget dolgozott értünk Berényi Csaba és Beáta, valamint Teleki Gábor, nekik is nagyon-nagyon köszönjük önzetlen munkájukat! Györe István évről évre vigyázza az egészségünket, amiért soha nem lehetünk elég hálásak. Családtagjaink és barátaink támogatására mindig számíthatunk, ők se maradjanak ki a sorból!

Erdős József hangosítása révén kiváló minőségben élvezhettük a koncerteket. Több mint egy évet kellett várnunk, hogy az Erzsébet Kert motorokkal és zenével teljen meg, és végre péntek este egy fiatal, de annál tehetségesebb banda, The Milfglue „zavarkeltésével” indult a buli.

_kitakarták a feliratot, elástuk őket_

Van egy zenekar, akik már az első Woodszögön is zenéltek a rossz kis betonszínpadon, amíg csak az eső nem vetett véget… Nem csak azért vagyunk rájuk büszkék, mert két motoros tagja is van, akik közül az egyik besenyszögi -, sokkal inkább azért, mert tudjuk, hogy szeretnek itt nálunk játszani, s cserébe mi törzsközönségük vagyunk – ők: The Hedgehogs.

_sün sün sün_

A nagyszerű Molnár Róbert Band különleges stílusával sok embert, nem csak motorost csalogatott korábban és most is közénk.

_ördög ördög halál halál_

A péntek estét a Szolnokon és környékén méltán világhírű Fülemüle Presszó Tribün Band zárta, természetesen – mint az elvárható volt eddigi együttműködésünk alapján – nem kis sikerrel.

_a szandál zoknival nem menő, mezítláb meg de_
_az úri közönség táncol_

Persze akadt, akinek egyik irányzat sem bizonyult testhezállónak, de ő is megtalálta a kedve szerinti elfoglaltságot.

_az úr a pokolban is úr_

Szombaton is folyamatosan szállingóztak a motorok az Erzsébet Kertbe, hogy aztán délután elinduljunk a felvonulásra, amelynek során idén is nagyon kedves fogadtatásban volt részünk.

_aki nem vagány azzal kib@sznak, de a vagánytól félnek_
_kicsit sárga, kicsit savanyú, de a mi migráncsunk_

Visszatérve Dying Minds zenéjére guríthattuk le az első sörünket, és adtuk át magunkat a találkozás örömének.

_nincs énekes, így csak 3 felé kell osztani a sztárgázsit_
_én már Sztálingrádból oldalkocsis IZS-zsel jöttem haza_

Barátaink a Magánterület zenekarból ezúttal új külsővel leptek meg minket, amivel talán arra utaltak, hogy lakásfelújításból szakítottuk ki őket, hogy eljöhessenek nekünk zenélni.

_a festőő megkívánt egy nőőőt_
_a nyüzüge gitárosról a rajongók letépték a gatyát_

A Rock Dealers klasszikus rockdallamokkal varázsolta közénk a régi motorostalálkozók hangulatát.

_British racing green dobszerkó_
_kihúzta a Monopolyban: énekelj fél lábon közönség előtt_

Amikor pedig a Vadrózsák perdülnek táncra, azok is a színpad felé veszik az irányt, akik addig csak a pultnál foglalták a helyet…

_szemben a többiekkel, neki ne mondja meg senki_

… és a hangulatot még ekkor is lehetett fokozni, mégpedig azzal, hogy a húrok közé csapott az Ati Edge and the Shadowbirds!

_Hello Mary Lou, milyen a téeszcsés dorcóm?_
_kigyulladt a bőgő, mindenki azt nézte_

Olyan is akadt, aki nem tudott, de nem is akart ellenállni, és színpadon való táncolásra ragadtatta magát…

_majdnem 100 tagú…_

Az estét a Kötelék zenekar zárta. Mielőtt aludni tértek az 5. Woodszög Fesztivál lakói, szükség is volt arra, hogy az egyre hidegebb éjszakában ilyen jóféle rockzene melegítse át „acélszívüket”.

_a basszer kicsit szégyenli a zenekart_
_majdnem Kőtelek_

Jövőre találkozunk – ölel mindenkit a Yellow Monkeys csapata!

_szöveg: móni_

_fotó: gabi_

_képaláírás: tibcsi_

Ha valaki esetleg k sok képet, vagy videókat akar nézegetni, íme a lehetőség.

Pénteki képek.

Szombati képek.

Felvonulás.

Felvonulás belülről.